Scandia Food asigură consumatorii că produsele sale nu conţin COVID-19

Scandia Food asigură consumatorii că produsele sale nu conţin COVID-19

Un mare producător de conserve din România, Scandia Food, asigură consumatorii că produsele sale nu conţin COVID-19, după ce câţiva angajaţi ai fabricii din Sibiu au fost depistaţi cu noul coronavirus, potrivit informaţiilor furnizate astăzi Agerpres de către companie şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

„De la începutul acestei pandemii am aplicat toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi şi vom continua să colaborăm cu autorităţile competente în acest sens, în vederea protejării sănătăţii angajaţilor dar şi a siguranţei alimentare a produselor. Dorim să asigurăm toţi consumatorii de siguranţa produselor pe care le fabricăm şi comercializăm, răspândirea şi transmiterea acestui virus nu este posibilă prin intermediul acestora, cu atât mai mult cu cât vorbim de produse sterilizate termic şi realizate în condiţii maxime de igienă şi siguranţă alimentară. Asigurăm toţi partenerii noştri de eforturile susţinute în prevenirea acestui virus şi de continuarea activităţii curente în parametrii normali”, a transmis Scandia Food, la solicitarea Agerpres.

Directorul general al Scandia Food, Andrei Ursulescu, a precizat că încă de la începutul lunii martie în fabrica din Sibiu a impus măsuri de prevenire a apariţiei cazurilor de COVID-19.

„În urma informaţiilor apărute în presă, precizăm că în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Scandia Food a implementat încă de la începutul lunii martie un set de măsuri stricte de distanţare socială şi protecţie a angajaţilor precum: curăţarea şi igienizarea tuturor spaţiilor cu materiale recomandate pentru combaterea acestui virus, persoanele a căror activitate se poate desfăşura şi în afara biroului, lucrează de la domiciliu, suspendarea întâlnirilor cu parteneri externi alături de orice forme de vizite în fabrică, deplasări externe şi interne”, a afirmat directorul general al Scandia Food.

Potrivit sursei citate, în fabrica din Sibiu tot personalul poartă măşti, în fiecare secţie este monitorizată temperatura, igiena şi starea de sănătate a angajaţilor, şedinţele se ţin doar online şi toţi salariaţii au la dispoziţie dezinfectante pentru încălţăminte şi mâini.

De asemenea, directorul Andrei Ursulescu spune că „pentru evitarea contactului, la intrarea şi ieşirea din schimburi, uşa de acces este deschisă” şi paznicii sunt dotaţi cu mască şi ochelari de protecţie.

Conducerea companiei precizează că, în afara orelor de lucru, nu cunoaşte nici traseul şi nici programul angajaţilor.

„La nivelul unităţilor de producţie au fost luate toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi, însă trebuie ţinut cont de faptul că din momentul terminării programului de lucru şi părăsirii sediului companiei nu putem avea un control asupra traseului angajaţilor şi a programului acestora în afara orelor de lucru”, a mai declarat Andrei Ursulescu.

Patru angajaţi ai fabricii de conserve din Sibiu au fost depistaţi cu COVID-19 şi alţi 52 sunt izolaţi acasă cu familiile lor, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu.

DSP are în derulare o anchetă epidemiologică privind cazurile de COVID-19 de la fabrica de conserve.

Scandia Food se recomandă a fi liderul pieţei conservelor din România.

Fabrica Scandia din municipiul Sibiu este a treia din judeţ unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19, potrivit informaţiilor de până acum furnizate de prefectură.

Alte două fabrici, din oraşul Cisnădie, una de produse medicale, alta de senzori, au înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul salariaţilor, însă aici activitatea a revenit la normal.

Foto: turnulsfatului.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *