Petre Daea deschide astăzi Târgul de Primăvară organizat în curtea MADR

Petre Daea deschide astăzi Târgul de Primăvară organizat în curtea MADR

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va deschide astăzi Târgul de Primăvară organizat de Asociaţia „Produs de Cluj” în curtea instituţiei.

Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

La Târgul de Primăvară vor participa peste 30 de producători şi artizani locali din regiunea de Nord Vest şi Centru a României. Astfel, vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria panificaţie şi patiserie (pâine de casă cu cartofi, chec de casă, colac cu nucă), dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan” din categoria lactate, fructe şi legume procesate şi multe altele.

Vizitatorii se vor bucura de o ofertă variată, având posibilitatea de a degusta şi achiziţiona preparate din carne, lapte, fructe şi legume, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, ţuică şi vin, obţinute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Specificul zonei Ardealului va fi reprezentat de meşterii artizani care vor expune costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum şi renumitele păpuşi artizanale, îmbrăcate în port tradiţional românesc.

De-a lungul celor cinci zile de târg, 8 – 12 martie a.c., vizitatorii vor putea lua parte şi la spectacole şi la recitalurile ansamblurilor folclorice, susţinute de interpreţi renumiţi.

„Târgul de primăvară” le va da ocazia tuturor celor care ne vor vizita să cumpere pentru cei dragi flori specifice acestui anotimp de la florarii români care se vor afla în curtea ministerului.

Asociaţia Produs de Cluj promovează, prin intermediul târgurilor naţionale şi internaţionale, de peste 10 ani, preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obţinute din materie primă provenită din microfermele proprii şi de la fermieri din zonă, punând în valoare brandurile regionale şi nu numai, precizează MADR.

Accesul este liber pentru toţi cei interesaţi pe parcursul celor cinci zile, între orele 9:00 – 19:00.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *