Operaţiunea Tomis - ANAF a verificat aproape 1.200 de contribuabili în analiză de risc

Operaţiunea Tomis - ANAF a verificat aproape 1.200 de contribuabili în analiză de risc

În cadrul operaţiunii Tomis, în perioada 25 ianurie – 3 februarie, inspectorii ANAF au verificat 1.194 de contribuabili beneficiari ai importurilor sau achiziţiilor intracomunitare, atât la Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, cât şi la Biroul Vamal Constanţa, relatează Mediafax.

Pentru 65 dintre aceştia a fost dispusă măsura sigilării sau înştiinţării, iar pentru 52 dintre contribuabili marfa a fost efectiv sigilată până la prezentarea documentelor justificative necesare clarificării stării de fapt fiscale.

Un caz deosebit a fost descoperit în data de 29 ianuarie, când inspectorii ANAF au identificat, în rampa de export a Portului Constanţa Sud Agigea, o cantitate de circa 460.000 de litri de produs viniviticol cu denumirea „must din recolta anului 2018”, în vederea unor livrări intracomunitare către o societate din Spania.

A fost solicitat sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea prelevării unor probe din produsul viticol care face obiectul investigaţiei.

Verificările în acest caz continuă, în vederea clarificării provenienţei produsului viticol, a naturii produsului, a stării de fapt fiscale, precum şi pentru stabilirea obligaţiilor fiscale corespunzătoare.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *