Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate

Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate

Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat că vor fi distribuite bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane, afectate în special de oprirea economiei italiene din cauza pandemiei de coronavirus, notează Agerpres.

Guvernul a deblocat fonduri de circa 400 de milioane de euro „destinate comunelor care vor trebui să le aloce persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare”, a explicat prim-ministrul într-o conferinţă de presă la Roma, la Palatul Chigi, sediul guvernului.

„Aceasta va permite emiterea de bonuri alimentare”, a adăugat el.

„Trebuie să construim un lanţ de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur”, a promis Giuseppe Conte. „Obiectivul nostru este de a asigura lichidităţi familiilor, întreprinderilor şi celor care muncesc”, a mai spus premierul italian.

În Sicilia, mai mulţi clienţi au încercat joi să iasă dintr-un supermarket fără să plătească alimentele luate, explicând că nu mai au bani pentru a le cumpăra. Presa italiană a făcut cunoscute cazuri în care s-au exercitat presiuni asupra comercianţilor pentru a lăsa clienţii să plece cu alimente fără să le plătească.

Ca în întreagul sud al Italiei, munca la negru asigură traiul unei mari părţi a populaţiei din Sicilia.

Aceste familii nu pot primi însă ajutoarele prevăzute de guvernul italian pentru cei care şi-au pierdut veniturile din cauza încetinirii puternice a economiei provocată de coronavirus.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *