BNR lansează o monedă de argint dedicată înfiinţării Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România

BNR lansează o monedă de argint dedicată înfiinţării Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România

Banca Naţională a României va lansa luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

Potrivit unui comunicat al BNR, aversul monedei prezintă sediul din Bucureşti al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă siluetele unui pescar, a unui vânător şi a unui câine de vânătoare şi inscripţiile „ASOCIATIA GENERALA A VANATORILOR SI PESCARILOR SPORTIVI” şi „100 ANI”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460 de lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

BNR precizează că monedele din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *