Bani de la MADR pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate

Bani de la MADR pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale oferă suma totală de 144 de milioane de lei (30 de milioane de euro) ca ajutor de minimis pentru agricultorii care cultivă legume în spaţii protejate în 2020.

Sprijinul financiar nu va depăşi 20.000 de euro valoare cumulată pe durata a trei exerciţii financiare, cel în cauză şi două precedente.

Sunt eligibili pentru finanţare producătorii agricoli, persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale şi producătorii agricoli persoane juridice.

De asemenea, pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis prevăzut de prezenta hotărâre beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate

  • să deţină o suprafaţă de minimum 1.000 mp cultivată integral cu una dintre culturile de legume în spaţii protejate;
  • să obţină producţiile minime corespunzătoare culturii;
  • să fie înregistraţi în evidenţele registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele;
  • să facă dovada producţiei realizate.

Un solicitant poate beneficia de ajutor de minimis pentru maximum două culturi de legume în anul în care este acordată finanţarea.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *