Atac cibernetic? STS şi SRI preiau administrarea site-ului imminvest.ro

Atac cibernetic? STS şi SRI preiau administrarea site-ului imminvest.ro

STS și compartimentul specializat al SRI vor gestiona site-ul www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicației urmează să fie comunicată, a declarat astăzi Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, potrivit Mediafax.

Niciun IMM nu s-a înregistrat până acum, a precizat directorul.

Nancu spune că la ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condițiile în care în România există 475.000 de IMM-uri.

Aplicația a fost testată înaintea deschiderii oficiale de către angajații instituției, dar și în regim dechis, întregistrând trei milioane de utilizatori în două ore, a explicat directorul.

Directorul nu are o confirmare oficială a unui atac cibernetic, spunând că există doar suspiciuni.

Dumitru Nancu spune că www.imminvest.ro este un registru electronic în care firmele pot depune documentele solicitate, iar decizia acordării este luată de bancă, care analizează solvabilitatea IMM-ului și transmite fondului acceptul, mai notează Mediafax.

Programul va fincționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăși plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat astăzi, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcționat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii prin accesarea de finanţări garantate, mai arată sursa menţionată.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *