APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane de lei pentru sectoarele suin şi avicol

APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane de lei pentru sectoarele suin şi avicol

Producătorii agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol, vor primi un ajutor excepţional în valoare de peste 129,16 milioane lei, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Conform sursei citate, 66,094 milioane lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi 63,071 milioane lei din finanţare externă nerambursabilă.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Totodată, valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.

Potrivit APIA, suma totală de 129,166 milioane de lei este defalcată astfel: 71,759 milioane de lei pentru creşterea şi/sau îngrăşare şi/sau reproducţia suinelor iar 57,407 milioane de lei pentru creşterea şi/sau reproducţia şi/sau incubaţia păsărilor.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *