Amenzi pentru comercianţii de legume şi fructe

Amenzi pentru comercianţii de legume şi fructe

Inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au sancţionat cu 123.500 de lei şi 118 avertismente operatori economici care comercializau legume şi fructe din import ca fiind produse de origine autohtonă.

De asemenea, aceştia verifică atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piaţă şi asigură, împreună cu administraţiile pieţelor, spaţiul de comercializare distinct şi semnalizat pentru produsele acestora.

Reprezentanţii MADR susţin că toate legumele şi fructele autohtone comercializate în pieţele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice şi în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe şi din toate bazinele de producţie legumicolă din ţară şi au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru. La toate probele analizate nu au fost constatate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate şi neprezentând riscuri pentru consumatori.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Vezi şi: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *