Agricola Bacău plafonează prețurile produselor

Agricola Bacău plafonează prețurile produselor

Vânzările Agricola Bacău au crescut în ultima perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus care golește rafturile cu alimente din magazine, notează wall-street.ro.

Compania anunță că plafonează prețurile produselor și că s-a oferit să finanțeze achiziția de materiale specifice de protecție și realizarea unui laborator performant de analize pentru Spitalul Județean din Bacău.

Nu putem vorbi de o afectare în mod direct a activității noastre, poate doar de o îngrijorare în rândul oamenilor și, evident, de timp alocat gestionării riscului. Măsurile impuse de autorități sunt juste. Am solicitat companiilor din grupul Agricola să plafoneze prețurile la toate produsele noastre la prețul mediu al ultimelor trei luni și să facă demersuri către toți distribuitorii și partenerii noștri din retail să aibă aceeași conduită. Achizițiile se derulează normal. Înregistrăm doar mici sincope la achiziția echipamentelor industriale, întârziată de livrările unor componente din China. Unitățile de producție ale grupului Agricola lucrează în prezent la 110% capacitate.

Grigore Horoi, președintele grupului Agricola, pentru wall-street.ro

În această perioadă, în care rafturile magazinelor se golesc de alimente, pe fondul pandemiei de coronavirus și a măsurilor impuse de autorități, comenzile producătorului de carne au crescut, fiind nevoit să refuze o parte dintre ele. Livrările, însă, se desfășoară normal.

Cererea este mai mare. Onorăm comenzi cu 5-7% mai mari față de vânzările înregistrate în lunile normale, diferențiat pe categoriile de produse din portofoliu. Nu putem onora chiar toate comenzile deoarece producția se planifică cu multe luni înainte, în special la pui și salamuri crud-uscate, iar capacitățile de producție au limite.

Grigore Horoi, președintele grupului Agricola, pentru wall-street.ro

Suntem pregătiți să limităm efecte nedorite – la nevoie inclusiv angajarea de personal, relocarea acestuia din alte sectoare și companii ale Grupului. Să nu uităm că firmele din Grupul Agricola sunt incluse în Infrastructura Critică Națională și au datoria conform legii să sprijine populația în momente de criză.

Grigore Horoi, președintele grupului Agricola, pentru wall-street.ro

Pandemia de coronavirus oprește temporar lansarea de noi produse Agricola, compania din Bacău urmând să gestioneze situația actuală și să finanțeze achiziția de materiale specifice de protecție și realizarea unui laborator performant de analize pentru Spitalul Județean din Bacău.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *