A scăzut preţul utilajelor agricole second-hand

A scăzut preţul utilajelor agricole second-hand

Preţurile autovehiculelor comerciale second-hand, care sunt utilizate în diferite domenii de activitate, printre care şi agricultura, au scăzut în medie cu 1,8%, între lunile mai şi octombrie, faţă de perioada precedentă, potrivit unei analize de piaţă.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Cercetarea efectuată de platforma globală online Tradus arată că autovehiculele din agricultură au înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor, de 3,5%, urmate de cele din transport (1,5%).

În acelaşi timp, preţurile autovehiculelor din construcţii au rămas relativ constante în ultimele şase luni, având o scădere de doar 0,6%.

„Cu toate acestea, unele modele tranzacţionate pe Tradus nu s-au încadrat în trendul de preţ descendent, având atât creşteri de 8%, cât şi scăderi 12%. De exemplu, preţurile excavatoarelor hidraulice de la mărci, precum Hitachi, Komatsu, Caterpillar şi Doosan au scăzut, în timp ce modele precum New Holland E sau Volvo EC s-au scumpit”, potrivit analizei de piaţă menţionate.

În categoria autovehiculelor din transport, camioanele au avut, în medie, o diminuare de 0,4% a preţului, cu excepţia modelelor marca Volvo FH sau MAN TGL care au fost mai scumpe cu 4%, respectiv cu 5%.

În acelaşi timp, preţurile autoutilitarelor au scăzut cu 2,5%, iar printre cele mai populare branduri din această categorie se regăsesc Scania, MAN, Iveco şi DAF.

Analiza evoluţiei preţurilor autovehiculelor comerciale rulate a luat în calcul cele mai populare tipuri de produse şi branduri tranzacţionate în platformă, în cele 40 de ţări în care Tradus operează tractoare şi utilaje pentru recoltare (agricultură), excavatoare hidraulice (construcţii), camioane şi autoutilitare (transport).

Printre brandurile incluse în analiză se află John Deere, Claas, Fendt, New Holland, Kubota, Volvo, MAN, Mercedes Benz, Iveco, Scania, Caterpillar, Liebherr, JBC, Hyundai şi Hitachi.

Tradus este o platformă globală, lansată în anul 2017, care face parte din Grupul OLX, prezent în 19 pieţe şi cu un număr total de 350 milioane de cumpărători.

AGERPRES

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *