Ziua Porţilor Deschise Online la USAMV Iaşi

Ziua Porţilor Deschise Online la USAMV Iaşi

Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” au informat că, în perioada 7-8 mai vor fi organizate Zilele Porţilor Deschise Online, eveniment dedicat tuturor elevilor interesaţi de oferta educaţională a celor patru facultăţi din cadrul instituţiei de învăţământ superior menţionate.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Timp de două zile, absolvenţii de liceu vor avea posibilitatea vizionării de clipuri şi colecţii de fotografii cu locaţiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, dar şi a clinicilor veterinare, a camerelor de cămin, a cantinei şi a bazei sportive.

În acest interval de timp, vor avea şi posibilitatea de a beneficia de asistenţă online cu întrebări şi răspunsuri live de la studenţi şi profesori.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul principal al evenimentului este ca elevii să îşi poată creiona, din online, o idee despre cum va arată viaţa de student la USAMV Iaşi, condiţiile de studiu, de cazare, dar şi de practică.

La facultatea de agricultură vor fi prezentate clipuri şi activităţi inedite pe toate specializările: agricultură, montanologie, exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria şi managementul afacerilor agricole, tehnologia prelucrării produselor agricole, protecţia consumatorului şi a mediului, biologie.

Cei de la facultatea de horticultură propun elevilor prezentarea laboratoarelor, sălilor de curs, dar şi a serelor, a câmpurilor experimentale şi a cramei unde studiază studenţii de la specializările de horticultură, peisagistică, ingineria mediului, biotehnologii agricole, aceştia urmând să afle şi ce oportunităţi au după absolvire.

La facultatea de zootehnie, prin specializările zootehnie, piscicultură şi acvacultură, inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, controlul şi expertiza produselor alimentare, viitorii candidaţi pot afla despre importanţa alimentaţiei şi de ce acest domeniu este unul vital.

La facultatea de medicină veterinară, elevii vor avea posibilitatea să viziteze virtual clinicile unde sunt îngrijiţi prietenii necuvântători, dar şi condiţiile moderne de studiu oferite.

„Pentru a se putea conecta online pe 7 şi 8 mai cu reprezentaţii facultăţilor, tinerii trebuie să completeze un formular de înscriere pe adresa https://forms.gle/JVMz7V4guFLWCtrD6. USAMV Iaşi continuă seria demersurilor prin care îşi doreşte să vină mai aproape de comunitate. Reamintim că, de pe 14 aprilie, instituţia oferă posibilitatea elevilor de clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu interesaţi posibilitatea de preînscriere online pentru admiterea din vară, prin accesarea link-ului universităţii. Informaţii complete despre admiterea din acest an, de la USAMV Iaşi pot fi consultate pe site-ul www.uaiasi.ro/admitere şi pe pagina de Facebook”, au transmis reprezentanţii USAMV Iaşi.

Foto: Facebook – grupul USAMV Iaşi

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *