"Ziua fascinaţiei plantelor", eveniment internaţional sub egida EPSO, la USAMV Cluj-Napoca

"Ziua fascinaţiei plantelor", eveniment internaţional sub egida EPSO, la USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca, coordonator naţional EPSO (Organizaţia Europeană de Ştiinţa Plantelor), va organiza mâine cea de-a cincea ediţie a evenimentului internaţional „Ziua Fascinaţiei Plantelor”, sub egida EPSO şi cu participarea principalelor instituţii de educaţie şi cercetare din reţeaua naţională EPSO.

EPSO este o organizaţie academică independentă care reuneşte mai mult de 200 de institute de cercetări, departamente şi universităţi din 31 de ţări din Europa şi din afara ei.

Scopul acestui eveniment este de a stimula interesul oamenilor cu privire la lumea fascinantă a plantelor, subliniind importanţa ştiinţei plantelor pentru agricultură, pentru producerea durabilă a alimentelor, a energiei, pentru horticultură, silvicultură, precum şi în obţinerea de produse nealimentare sau farmaceutice, cât mai aproape de valorile naturii.

Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj-cheie.

În cadrul „Zilei Fascinaţiei Plantelor”, universitatea clujeană va găzdui mâine, cu începere de la ora 12, la biblioteca proprie (Amfiteatrul Roşu şi spaţiul expoziţional), prezentări tematice privind lumea plantelor, iar printre titluri se numără „Cocktail, esenţe şi bijuterii florale”, „Fascinaţia lavandei” şi „Grădina Penelopei”.

Evenimentul găzduit de USAMV Cluj-Napoca este coordonat de prof. dr. Carmen Socaciu, care este şi coordonator naţional RO-EPSO.

În paralel, sunt programate evenimente la Universitatea „Babeş-Bolyai” (Facultatea de Biologie, Grădina Botanică).

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *