Zilierii, reactivaţi în mai multe domenii?

Zilierii, reactivaţi în mai multe domenii?

În luna ianuarie, guvernul anunţa că zilierii vor putea fi folosiţi doar în agricultură.

Numărul domeniilor fusese restrâns atunci de la 22 la trei şi doar în domeniul făuritorilor de hrană.

Noile reglementări vor fi discutate de executiv în cel mult două săptămâni, potrivit ministrului finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

Este foarte posibil ca limitarea menţionată să fie eliminată.

„Avem o propunere venită de la Ministerul Muncii, o problemă pe care am discutat-o şi noi, în cadrul Ministerului de Finanţe, vizavi de a accepta zilieri în toate sectoarele. Cred că săptămâna viitoare sau în cel mult două săptămâni se va discuta în guvern, astfel încât să se aplice în economie”, a spus Teodorovici la finalul Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN).

Până la sfârşitul anului trecut, angajaţii sezonieri puteau fi folosiţi în toate domeniile.

OUG nr. 114/2018 a limitat folosirea zilierilor doar pentru agricultură, iar patronatele din HoReCa s-au plâns de nenumărate ori de această reglementare, fiind unul dintre sectoarele care apelează frecvent la zileri.

La reuniunea informală a ECOFIN, organizată vineri şi sâmbătă de Ministerul Finanţelor Publice, au participat aproximativ o mie de persoane, printre care miniştri de finanţe din statele membre ale Uniunii Europene, guvernatori ai băncilor centrale, comisari europeni şi înalţi reprezentanţi ai instituţiilor UE.

Eugen Teodorovici este preşedintele Consiliului ECOFIN, în contextul deţinerii preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *