VIDEO | Tancurile americane au pus la pământ culturi agricole în judeţul Ialomiţa!

VIDEO | Tancurile americane au pus la pământ culturi agricole în judeţul Ialomiţa!

Au greşit câmpul de luptă! Un exerciţiu militar al armatei SUA a provocat pagube însemnate în judeţul Ialomiţa.

Soldaţii se deplasau în condiţii meteo nefavorabile şi, dintr-o eroare, au traversat cu blindatele o zonă agricolă, distrugând culturile unor fermieri locali.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiţei.

În jurul orei 13,30, în timp ce eram la recoltat la cultura de orz, în apropierea noastră, într-o zonă recoltată cu porumb şi florea soarelui, am auzit bubuituri şi semnalizări de fum, crezând că a luat foc. Ne-am deplasat repede şi acolo am dat peste maşinile armatei, care făceau un exerciţiu în interiorul culturii noastre. Nu ştiam că este un exerciţiu NATO. Oamenii au intrat în panică. Noi nu am fost anunţaţi de nici o autoritate. Noi am intrat în zonă, între tancuri, dar nu ne-au băgat în seamă, ne-au sfidat. Ei şi-au continuat exerciţiul. Intrau din floare soarelui în porumb, apoi în grâu. Am făcut semne cu mâna, am fost în apropierea tancurilor, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Noi am făcut un apel la 112. Am intrat în panică. Unii oameni au plecat de pe câmp de frică. Poliţiştii au reacţionat paşnic, nu păreau impacientaţi. Ulterior am primit un apel telefonic de la o persoană, în timp ce eu mă feream de tancuri să nu dea peste mine, care a spus că vom fi despăgubiţi. Nu ştiu cu cine ne va despăgubi. A fost ceva verbal. În jurul orei 17 au plecat de pe câmp. În acest timp, ei au făcut operaţiunile, iar noi printre ei, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă.

Fermierul Liviu Mereuţă pentru B1 TV


Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă.

Ministerul Apărării Naţionale

După incident a fost alcătuită o comisie din reprezentanţi ai MApN şi ai armatei Statelor Unite ale Americii pentru a cerceta cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestuia.

În jurul orei 18,30 s-a desfăşurat la primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei comunei menţionate şi cu proprietarii terenurilor afectate pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi cu acordurile bilaterale în vigoare, potrivit MApN.

Armata română a intrat cu vehiculele militare într-un câmp de grâu – part 2

Armata română a greșit coordonatele unui exercițiu militar NATO și a trimis vehiculele militare în câmpul cu grâu, în apropiere de Fetești – part 1 detalii aici: https://www.fntk.ro/u-l8m*sursa: B1 Tv

Publiée par Stiri Mondene sur Jeudi 20 juin 2019
Armata română a intrat cu vehiculele militare într-un câmp de grâu

Armata română a greșit coordonatele unui exercițiu militar NATO și a trimis vehiculele militare în câmpul cu grâu, în apropiere de Fetești – part 1 Detalii aici: https://www.fntk.ro/u-l8m*sursa: B1 Tv

Publiée par Stiri Mondene sur Jeudi 20 juin 2019
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *