Verificări şi pe ordinul de concesionare a terenurilor piscicole!

Verificări şi pe ordinul de concesionare a terenurilor piscicole!

Noul ministrul al agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va verifica oportunitatea emiterii ordinului privind concesionarea terenurilor piscicole de către Petre Daea, dar şi legalitatea unei proceduri de achiziţie a unui elicopter, în valoare de 35 de milioane de lei, deschise de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Legat de ordinul privind concesionarea terenurilor piscicole, vor fi alţii care să verifice oportunitatea acestui ordin şi dacă există vreo legătură între emiterea şi prelungirea concesiunii unei anumite persoane, deşi aici nu discutăm despre persoane ci despre principii. Astăzi am descoperit că Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) are în derulare procedura de achiziţie a unui elicopter în valoare de 35 de milioane de lei. Urmează să verificăm şi acolo oportunitatea şi legalitatea acestei achiziţii, în condiţiile în care românii mănâncă crap din import, deşi România are 6% din suprafaţă de apă dulce a Europei.

Adrian Oros

Premierul Ludovic Orban a completat: „Probabil c[ vrea să construiască heliporturi pe insuliţe între lacuri”.

Recent, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora secretarul de stat Daniel Botănoiu a semnat pe 30 octombrie un ordin de ministru prin care se înfiinţează o comisie care poate prelungi contractele de concesiune a terenurilor cu amenajări piscicole pe 49 de ani, prin simpla voinţă a părţilor, fără a mai trece prin procedură de licitaţie.

Presa a scris că printre beneficiarii acestui ordin se află şi fiica fostului ministru al agriculturii, care deţine o afacere în domeniul piscicol.

Foto: clujinsider.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *