USAMV Cluj-Napoca participă la "SlanăFest 2020"

USAMV Cluj-Napoca participă la "SlanăFest 2020"

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va participa, de vineri până duminică, la „SlanăFest 2020”, eveniment devenit deja unul tradiţional în oraşul de sub Feleac.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Între produsele care vor fi găsite la standul USAMV Cluj-Napoca, toate comercializate și la magazinul universității, se vor găsi cârnați de porc, cârnați Mangalița, cotlet haiducesc, mușchi Montana, caltaboș, precum și pâine țărănească de la unul dintre parteneri, Brutăria Grâna.

În 2019, USAMV Cluj-Napoca a participat pentru prima dată la „SlanăFest”, iar cârnații picanți produși la stațiile pilot de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din materie primă provenită de la Ferma Cojocna, au fost medaliați.

Potrivit organizatorilor, programul „SlanăFest 2020”, eveniment ajuns la cea de-a noua ediție și care se va desfășura pe terasa restaurantului Cafe Bulgakov (str. I.M. Klein nr 15), este următorul:

  • vineri, 14 februarie, în intervalul orar 12-21: deschiderea, târgul produselor tradiționale;
  • sâmbătă, 15 februarie, în intervalul orar 12-21: târgul produselor tradiționale; ora 16 – concursul cârnaților, mezelurilor și afumăturilor;
  • duminică, 16 februarie, în intervalul orar 12-20: târgul produselor tradiționale; ora 16 – concursul slăninelor, decernarea premiilor; ora 18 – muzică lăutărească – formația TOKOS.

Pe tot parcursul festivalului vor fi organizate activități meșteșugărești pentru copii: ateliere de olărit, suflare în sticlă, hârtie manuală, sculptare în lemn.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *