USAMV Cluj-Napoca a primit Ordinul "Spiru Haret"

USAMV Cluj-Napoca a primit Ordinul "Spiru Haret"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a acordat Ordinul „Spiru Haret” Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, la împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare şi la 100 de ani de învăţământ românesc.

Să sărbătoreşti o şcoală la 150 de ani sau la 100 de ani este un eveniment imens de important pentru orice român, pentru că după naţie, spunea Nicolae Iorga, nimic nu se poate înălţa decât prin şcoală. Sărbătoarea de astăzi o datorăm acelor personalităţi care au înţeles cât de importantă este construcţia unei şcoli.

Ecaterina Andronescu

Ea a adăugat că USAMV este printre cele mai bune universităţi din ţară, dar şi din lume, şi că şi alte centre universitare îi datorează mult mediului academic din Cluj-Napoca.

Ecaterina Andronescu a participat la ceremonia de deschidere a manifestărilor ocazionate de aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea USAMV Cluj-Napoca, alături de preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Printre participanţi s-au mai numărat preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

Programul manifestărilor prevede, printre altele, inaugurarea muzeului universităţii, un vernisaj de fotografie istorică, precum şi decernarea titlului de Profesor Honoris Causa profesorului Virgil Salanţiu.

Foto: Sorina Darjan (facebook.com/usamvcluj)

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *