Unul din doi angajaţi români consideră că economia trebuie repornită cu orice risc

Unul din doi angajaţi români consideră că economia trebuie repornită cu orice risc

Un sondaj realizat de BestJobs arată că unul din doi români crede că economia trebuie repornită cu orice risc și așteaptă să se întoarcă la birou în această vară, în ciuda gradului ridicat de incertitudine.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

Totodată, angajații consideră că angajatorii trebuie să asigure măsuri de protecție pentru toată lumea.

28,4% nu văd necesară revenirea la birou pentru că lucrează bine și de acasă, în timp ce 13,5% consideră încă prea riscantă o astfel de măsură.

Mai mult de jumătate dintre respondenții la sondajul BestJobs (57%), care lucrează acum de acasă, se așteaptă să se întoarcă la birou în lunile mai și iunie, în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19 și de măsurile care vor fi anunțate de autorități, iar 8% spun că nu se mai întorc, ci vor continua să lucreze de acasă. Alți 11,2% dintre intervievați consideră că revenirea la birou ar fi lipsită de riscuri abia spre finalul anului, în timp ce 4% văd acest lucru posibil mai degrabă anul viitor.

BestJobs

Printre principalele temeri pe care le au angajații odată cu întoarcerea la birou se numără posibilitatea de a lua virusul (49%), dificultăți în reintegrarea în atmosfera de birou (8%) sau dificultăți mai mari în comunicarea cu colegii (3,7%).

Totuși, 44,7% dintre respondenți nu au nicio emoție în acest sens.

În ceea ce privește măsurile de precauție pe care ar trebui să le ia companiile, cei mai mulți dintre angajați spun că ar trebui să existe dezinfectanți la dispoziția tuturor (78%) și să fie împărțite măști și mănuși întregii echipe (68,5%).

De asemenea, este necesar să fie curățate foarte bine birourile în fiecare zi după terminarea programului (65,8%) și să fie reașezate birourile astfel încât să fie distanțe mai mari între angajați (60,6%).

Respondenții sondajului BestJobs cred că este nevoie și de o modificare a programului de lucru pentru a fi evitate orele de vârf (41,3%), iar la birou ar trebui să vină, în primă fază, doar o parte din angajați (37,6%).

În cazul în care compania la care lucrează nu ar lua măsuri de siguranță, 40,6% dintre angajați și-ar cumpăra singuri materialele de protecție, 36% ar cere conducerii respectarea normelor, în timp ce 10% dintre respondenți spun că și-ar da demisia, iar alți 8% afirmă că și-ar reclama angajatorul la autorități.

Întrebați cât de mult cred că va mai dura epidemia de COVID-19, cei mai mulți dintre angajații chestionați (34,3%) văd o epidemie ciclică, care va reveni în fiecare primăvară și toamnă, iar 27% sunt de părere că va dura mai mult de un an.

De asemenea, 21,4% dintre ei consideră că starea actuală mai durează încă jumătate de an, în vreme ce 17,4% dintre cei intervievați au indicat între o lună și trei luni.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 aprilie – 4 mai pe un eșantion de 1.042 de utilizatori de internet din România.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *