Un stup cu aproape 70.000 de albine, îndepărtat dintr-o casă

Un stup cu aproape 70.000 de albine, îndepărtat dintr-o casă

Un stup conţinând între 60.000 şi 70.000 de albine a fost îndepărtat dintr-o locuinţă din oraşul australian Brisbane, după ce un cuplu a auzit un zumzet ce venea din zona tavanului, relatează agenţiile Xinhua şi AGERPRES.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

„Le-am observat afară când au intrat şi am fost înţepaţi de câteva ori”, a declarat unul dintre proprietari într-un interviu acordat pentru Australian Broadcasting Corporation, adăugând că a auzit zgomote şi zumzet.

Lipsa copacilor din suburbia nordică este, cel mai probabil, principalul motiv pentru care albinele şi-au amenajat stupul în casa cuplului, a explicat apicultorul Paul Wood.

Potrivit acestuia, august, septembrie şi octombrie sunt lunile de primăvară în Australia în care albinele caută locuri propice pentru stupi.

„Pot trage temporar într-un copac, două-trei zile, în căutarea unei noi case. Din păcate, nu avem destui copaci, aşa că au ales spaţiile din casă”, a adăugat el.

Estimând că ar putea exista 10-15 kilograme de miere în structura casei cuplului, Wood a fost nevoit să taie tavanul şi să aspire albinele într-o cutie specială în care insectele pot fi transportate în siguranţă în altă zonă.

„Dacă sunt în perete sau în tavan, trebuie chemat un apicultor”, a declarat specialistul, explicând că „mierea adunată va distruge tavanul”.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *