Un singur focar de gripă aviară pe teritoriul României. Adrian Oros: "Sperăm să rămână izolat"

Un singur focar de gripă aviară pe teritoriul României. Adrian Oros: "Sperăm să rămână izolat"

Ministrul Adrian Oros a declarat, astăzi, la Sibiu, că în România este un singur focar de gripă aviară, izolat, la Seini, în județul Maramureș, și speră ca acesta să nu se extindă.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Întrebat despre apariția gripei aviare în România, şeful de la MADR a spus că autoritățile au intervenit rapid, astfel încât există speranța ca acesta să fie izolat.

După ştiinţa mea, deocamdată este singurul focar la Seini, pe această platformă. Speranţa noastră este ca să rămână acolo izolată. Pentru prima dată, Comitetul Naţional de Combaterea Bolilor s-a sesizat în două ore de la momentul în care buletinul de analiză a spus că există gripă aviară acolo. S-au dus jandarmii, s-a dus Poliţia. Zona este înconjurată, este restricţionată circulaţia animalelor şi a oamenilor în zonă.

Adrian Oros

Întrebat dacă pot sta liniştiţi crescătorii de păsări din România în privința gripei aviare, ministrul agriculturii a răspuns: „Cei care se ocupă de monitorizarea şi eradicarea gripei aviare acolo îşi fac treaba. Liniştiţi? E mult spus să stea liniştiţi. Cei care se ocupă de monitorizarea şi eradicarea gripei aviare acolo îşi fac treaba”.

Gripa aviară a fost diagnosticată, la jumătatea lunii ianuarie, într-o fermă de găini ouătoare din judeţul Maramureş, apoi la o altă fermă de pe aceeași platformă.

Boala evoluează la această dată în mai multe ţări europene.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *