Tranzacţie perfectată! Holde Agri Invest preia compania Agromixt Buciumeni

Tranzacţie perfectată! Holde Agri Invest preia compania Agromixt Buciumeni

Compania românească Holde Agri Invest SA a semnat un acord pentru achiziţia integrală a societăţii Agromixt Buciumeni, înfiinţată în anul 1991, având tot capital autohton, care exploatează terenuri agricole în judeţul Călăraşi, anunţă Mediafax.

CITEŞTE ŞI: PRODUS ÎN ROMÂNIA | Serele SupeR, o afacere de succes cu roşii cherry

În urma acestei tranzacţii, Holde Agri Invest deţine peste 7.000 de hectare de teren.

Holde Agri Invest urmează să fie listată în următoarele luni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul HAI.

Anul trecut, Agromixt Buciumeni a avut 21 de angajaţi, venituri de peste 20 de milioane de lei şi un profit net de cinci milioane de lei.

La ferma acestei companii se cultivă rapiţă şi soia, culturi ce vor fi adăugate la portofoliul Holde.

Cu toate că în următoarea perioadă prioritatea noastră va fi integrarea companiei Agromixt, avem în vedere şi alte runde de finanţare pe care intenţionăm să le realizăm pe piaţa de capital din România. Considerăm finanţarea prin intermediul mecanismelor bursiere ca fiind o modalitate extrem de eficientă care va susţine transformarea Holde de la un start-up în agricultură la un jucător de referinţă în sectorul agricol local.

Liviu Zăgan – directorul executiv al companiei Holde Agri Invest

Achiziţia menţionată a fost finanţată parţial cu capitalul atras în timpul plasamentului privat pentru acţiunile Holde din decembrie 2019, o altă parte a sumei provenind dintr-o credit bancar.

Tranzacţia a fost împărţită în două etape. În prezent, Holde Agri Invest deţine o participaţie de 30% în Agromixt Buciumeni, celelalte procente urmând să-i fie transferate în următoarele luni.

În urma acestei preluări, Holde Agri Invest a ajuns la 55 de angajaţi în principalele locații de activitate, inclusiv în centrul de servicii din București.

În afara celei mai noi ferme achiziționate în Călăraşi, Holde Agri Invest mai operează o fermă în zona Roşiorii de Vede şi deţine un siloz de 10.000 de tone la Călineşti.

Holde Agri Invest a decis să finalizeze această tranzacție indiferent de contextul actual al focarului COVID-19 în România, întrucât cererea de produse agricole rămâne neschimbată, iar fermierii trebuie să asigure continuitatea activităților.

Alături de achiziția Agromixt, Holde Agri Invest mai intenționează în acest an să își continue investițiile în utilaje noi, instalații de depozitare, precum și sisteme moderne de irigații.

Anul viitor, managementul companiei se așteaptă să ajungă la 10.000 de hectare de teren.

Obiectivul Holde este un portofoliu de minimum 20.000 hectare de teren operat în următorii zece ani.

Pentru a atinge acest obiectiv, Holde își propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii, să promoveze o afacere agricolă modernă, în care eficiența și excelența operațională reprezintă principalele ingrediente din spatele rezultatelor.

Compania a fost înfiinţată în 2016 de patru antreprenori români – Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig.

În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management Certinvest și, împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri din spatele Holde Agri Invest SA.

La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu.

După închiderea plasamentului privat din decembrie 2019, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari.

Vertical Seven Group rămâne în prezent cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere.

Modelul de business prevede ca nici un acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei, mai arată Mediafax.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *