Subvenţie majorată la 3.000 de euro pe hectar

Subvenţie majorată la 3.000 de euro pe hectar

Guvernul majorează subvenţiile pentru fermierii care cultivă usturoi de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar.

Citeşte şi articolul: Fermierii, invitaţi la „Ziua Antti”

În fiecare judeţ în care am fost în ultima perioadă m-am întâlnit cu oameni care lucrează pământul sau dezvoltă mici afaceri în sectorul agricol. Am discutat despre cum poate guvernul României să sprijine în continuare acest domeniu foarte important. Astăzi venim cu măsuri de îmbunătăţire a două programe apreciate de agricultori. Vom creşte considerabil sprijinul pentru agricultorii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro la 3.000 de euro pe hectar, aşadar o creştere de 300%. Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate.

Viorica Dăncilă – premierul României

Premierul a mai anunţat astăzi că termenul de valorificare a producţiei din programul de tomate a fost prelungit cu două săptămâni, respectiv, până la 15 iunie.

De asemenea, pentru producătorii agricoli susţinuţi prin programul de tomate vom prelungi cu două săptămâni, respectiv, până la 15 iunie 2019 termenul de valorificare a producţiei. Luăm aceste decizii pentru a veni în sprijinul producătorilor, iar în cazul tomatelor ţinem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din această primăvară. Programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai până în luna decembrie.

Viorica Dăncilă – premierul României


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *