Sprijin suplimentar pentru fermierii europeni

Sprijin suplimentar pentru fermierii europeni

Comisia Europeană şi-a declarat sprijinul pentru fermierii din mai multe ţări europene care se confruntă cu valurile de secetă din această perioadă, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

Pe de o parte, fermierii europeni vor putea obţine un procentaj mai ridicat din plăţile suplimentare în avans şi plăţile pentru dezvoltare rurală. Pe de altă parte, pentru a-şi putea hrăni animalele, ei vor avea mai multă flexibilitate în utilizarea acelor terenuri care, în perioade obişnuite, nu sunt folosite în scopuri productive.

Aceste condiţii meteo prelungite reprezintă o sursă de îngrijorare pentru fermieri. Comisia Europeană menţine contacte strânse cu statele membre şi evaluează situaţia la faţa locului. Ca întotdeauna, suntem pregătiţi să-i ajutăm pe fermierii afectaţi de secetă. De aceea am decis să permitem plăţi în avans mai ridicate şi exceptări de la anumite reglementări ecologice pentru a facilita producţia de furaje.

Phil Hogan – comisarul european pentru agricultură

Noi recorduri de temperaturi ridicate au fost înregistrate miercuri şi joi în Belgia, Germania, Franţa şi Olanda, potrivit serviciilor meteorologie naţionale.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *