Sprijin financiar pentru apicultorii afectaţi de fenomene meteo nefavorabile

Sprijin financiar pentru apicultorii afectaţi de fenomene meteo nefavorabile

Executivul a adoptat o hotărâre care prevede acordarea de ajutoare financiare în limita a 37 de milioane de lei pentru apicultorii afectați de fenomenele hidro-meteorologice nefavorabile, în perioada martie-mai.

Apicultorii pot depune actele necesare până la finalul lunii octombrie.

Luăm astăzi încă o măsură pentru sprijinirea agricultorilor români aflați constanți în atenția Guvernului având în vedere și contribuția importantă adusă de acest sector la creșterea economiei. Astfel acordăm un ajutor financiar în limita a 37 milioane de lei pentru apicultorii afectați de fenomene hidro-meteorologice nefavorabile din perioada martie – mai 2019. Banii sunt prevăzuți în bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rulare, iar apicultorii au timp până la sfârșitul lunii octombrie să depună actele necesare obținerii sprijinului guvernamental.

Viorica Dăncilă

În 3 aprilie, guvernul a anunțat că va continua într-o formă simplificată programul național destinat apicultorilor, pentru care sunt asigurate 33,4 milioane de lei, bani proveniți în egală măsură din fonduri naționale și fonduri europene.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *