Sacrificările şi greutatea în carcasă, în creştere la ovine şi caprine

Sacrificările şi greutatea în carcasă, în creştere la ovine şi caprine

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în iunie la ovine şi caprine, comparativ cu luna precedentă, şi au scăzut la bovine, la porcine şi la păsări, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Raportat la aceeaşi lună din 2018, numărul sacrificărilor a crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la porcine, iar greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la bovine.

Potrivit statisticii, în iunie 2019, raportat la luna precedentă, sacrificările au crescut la ovine şi caprine cu 18,6%, în timp ce la bovine au scăzut cu 8,5%, la porcine cu 8,4% şi la păsări cu 7,1%.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, conform datelor INS, în intervalul de referinţă, în cazul ovinelor şi caprinelor a fost înregistrată creştere de 45,8%.

La bovine, aceasta a scăzut cu 10%, la porcine cu 8,4% şi la păsări cu 5,9%.

Pe de altă parte, în iunie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, creşterile privind numărul de sacrificări au fost de 3,8% la bovine, de 0,5% la ovine şi caprine şi de 1,2% la păsări.

La porcine, sacrificările au scăzut cu 2,4%.

În cazul greutăţii în carcasă, majorările au fost cu 1,4% la porcine, 17,1% la ovine şi caprine şi 1,1% la păsări, în timp ce la bovine s-a înregistrat o scădere de 1,9%.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *