România, pe primul loc la... fraude cu fonduri europene. Documente falsificate pentru accesarea banilor destinaţi domeniului agricol

România, pe primul loc la... fraude cu fonduri europene. Documente falsificate pentru accesarea banilor destinaţi domeniului agricol

România a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare în perioada 2014-2018 şi ocupă locul al doilea, după Polonia, la criteriul valorii fraudelor raportate, arată un document de lucru al Oficiului UE Anti-Fraudă (OLAF).

Conform acestuia, ţara noastră a semnalat 477 de cazuri de fraudă cu fonduri europene în intervalul menţionat, clasându-se pe primul loc la nivelul UE.

După criteriul cuantumului fondurilor fraudate, Polonia ocupă primul loc, raportând fraude în valoare de 109,8 milioane de euro, fiind urmată de România, care a raportat fraude de 62,2 milioane de euro, de Franţa (28,9 milioane euro) şi de Bulgaria (25 milioane euro).

România şi Italia au raportat, în anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude în domeniul asistenţei financiare pentru agricultură şi dezvoltare rurală, reprezentând 61% din numărul total de nereguli raportate la nivelul Uniunii Europene, arată documentul.

„Modificări semnificative ale numărului neregulilor semnalate s-au înregistrat în Polonia (în scădere) şi în România (în creştere)”, precizează raportul.

Cele mai multe modalităţi de fraudare se referă la validitatea documentaţiei, România fiind pe primul loc la capitolul documentelor false ori falsificate.

Italia ocupă primul loc în privinţa „solicitărilor false” de finanţare, fiind urmată de România.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *