Rambursări de la Comisia Europeană pentru proiectele PNDR

Rambursări de la Comisia Europeană pentru proiectele PNDR

Comisia Europeană a comunicat oficial României că a aprobat rambursarea a 348,32 milioane de euro la finalul lunii ianuarie 2020, reprezentând cheltuieli efectuate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi solicitate pentru decontare în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2019.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Astfel, conform informării primite de la Banca Naţională a României, aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020.

„Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene”, precizează reprezentanţii AFIR.

Sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 4,6 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2020.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *