Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate va continua şi în 2023

Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate va continua şi în 2023

MADR a postat în transparență decizională proiectul de hotărâre care va reglementa programul de susținere a producției de tomate în spații protejate în primăvara anului 2023.

Cuantumul ajutorului de minimis va fi în valoare de 3.000 de euro/1.000 mp/beneficiar, iar resursele financiare alocate sunt în cuantum de 262.999.000 de lei, reprezentând echivalentul a 53,142 milioane euro şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2023.

Cererile se vor depune până cel târziu la data de 1 martie 2023, iar valorificarea producției se va face până la data de 10 iunie (inclusiv).

„În aceste zile, deși se apropie sărbătorile de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înființarea culturilor în spații protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producție. De aceea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat și a pus în consultare publică proiectul de HG pentru a da un semnal celor care vor să continue Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate sau celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program”, a declarat ministrul Petre Daea.

Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicării programului, se va efectua o singură verificare, după notificările transmise de către potențialii beneficiari cu cel puțin zece zile înainte de recoltare, care va viza identificarea suprafeței înființate, precum și evaluarea producției de tomate înainte de recoltare.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în Ciclul I de producție.

Depunerea documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare), precum și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor se va efectua până la 30 iunie 2023 (inclusiv).

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *