Preşedintele CCIR, prezent la lucrările Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ

Preşedintele CCIR, prezent la lucrările Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a participat, ieri, la Paris, la lucrările Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ.

Şedinţa a fost dedicată sesiunilor de lucru pe marginea strategiilor de acţiune ale organizaţiei, printre care Platforma Chamber Connect, Brand-ul cameral, Congresul Chamber Connect şi platforma „Generation Next, Chambers 4.0”.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Preşedintele CCIR a avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ, Hamad Buamim, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dubai.

Astăzi, în cea de-a doua zi a lucrărilor, Mihai Daraban urmează să aibă discuţii bilaterale cu reprezentanţi de nivel înalt ai camerelor de comerţ din mai multe ţări.

Preşedintele CCIR a subliniat în numeroase rânduri necesitatea unui sistem de Camere de Comerţ unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială, se menţionează în comunicatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

O dată cu învestirea mea în poziţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ vine şi responsabilitatea de a lupta pentru promovarea unei economii globale, a comerţului liber, acţiuni care atrag crearea de noi locuri de muncă şi implicit îmbunătăţirea nivelului de trai.

Mihai Daraban

Preşedintele CCIR a fost ales în funcţia de membru în Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ în urma votului exercitat de reprezentanţii a peste 100 de state.

Astfel, România este reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ.

Următoarea şedinţă a Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ va avea loc în perioada 5-6 octombrie la Johannesburg.

Rolul Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ este de a promova şi proteja conceptul de camere de comerţ ca entităţi intermediare esenţiale între guverne şi mediul de afaceri şi între mediul de afaceri şi publicul general.

De asemenea, una dintre preocupările esenţiale ale Consiliul General este de a încuraja cooperarea cât mai activă dintre toate camerele de comerţ care fac parte din reţeaua mondială a organizaţiei.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *