Premieră la Galaţi | Contract de finanţare cu fonduri europene semnat online din cauza COVID-19

Premieră la Galaţi | Contract de finanţare cu fonduri europene semnat online din cauza COVID-19

În premieră, un contract de finanțare pe fonduri europene a fost semnat în format electronic, la Galați, din cauza pandemiei de coronavirus.

Este vorba despre un proiect privind extinderea unui complex de agrement pentru pescari, semnat de președintele consiliului județean în fața unui calculator.

Din cauza măsurilor luate pentru combaterea răspândirii coronavirusului, reprezentanții Consiliului Județean Galați au anulat ceremonia de semnare a contractului de finanțate pentru Balta Zătun, iar acesta a fost semnat în format electronic de președintele Costel Fotea, aflat singur în sală, în fața unui computer.

Se poate și electronic, sper să scăpăm de aceste mormane de hârtii. Am semnat un contract de finanțare cu fonduri europene, contract pe care îl trimitem Ministerului Agriculturii, deci, se poate. Suntem în plină criză provocată de acest virus, luăm măsuri ca să îi apărăm pe cei de lângă noi, să ne apărăm pe noi, dar activitățile importante nu pot fi oprite. Este un proiect european, vom construi un loc de agrement modern de care ne vom folosi când vom ieși din această criză.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, pentru Mediafax

Complexul de agrement Zătun, aflat la ieșirea din orașul Galați, va fi extins cu ajutorul finanțării obținute prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

Este vorba despre un proiect privind amenajarea și modernizarea în scop turistic și de agrement a infrastructurii cu specific pescăresc Balta Zătun, situată în zona Prut-Dunăre din județul Galați.

Conform documentului, la Zătun vor fi construite nouă spaţii de cazare şi camping, trei foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii și cinci pontoane pescăreşti.

Investiția este de două milioane de lei, din care aproximativ jumătate din sumă reprezintă finanțare nerambursabilă.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *