Pompierii au transmis peste 300 de notificări către APIA în cazul incendiilor de vegetaţie uscată

Pompierii au transmis peste 300 de notificări către APIA în cazul incendiilor de vegetaţie uscată

Pompierii militari din judeţul Hunedoara au transmis Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) peste 300 de notificări în care sunt precizate coordonatele GPS ale parcelelor în care au fost consemnate incendii de vegetaţie uscată, agenţia fiind cea care are competenţă într-o eventuală suspendare a subvenţiilor pentru acele terenuri.

Conform datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în judeţ au ars, în această primăvară, peste 600 de hectare de terenuri cu vegetaţie uscată sau litieră de pădure, cele mai multe incendii fiind constatate în zilele sfârşitului de săptămână.

„În acest context, ISU Hunedoara organizează patrule mixte în vederea prevenirii incendiilor şi identificarea persoanelor care utilizează flacăra deschisă pentru curăţarea terenurilor. Mai mult, coordonatele GPS ale parcelelor incendiate vor fi transmise APIA care are competenţă în suspendarea subvenţiilor”, a declarat astăzi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Numai în ultimele 24 de ore, pompierii militari din judeţul Hunedoara au intervenit pentru stingerea mai multor incendii care au pârjolit 7 hectare de litieră de pădure şi 14 hectare de terenuri agricole.

Zonele afectate de incendii se află în localităţile Roşcani, Hunedoara, Şoimuş, Vulcan, Ohaba de Sub Piatră şi Homorod.
În operaţiunile de stingere au fost implicaţi 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Petroşani şi ai Gărzilor de Intervenţie Geoagiu, Baru şi Dobra.

Stingerea incendiilor, generate de utilizarea focului deschis, a fost îngreunată de condiţiile meteo şi relief.

Sursa foto: Glasul Hunedoarei (glasul-hd.ro)

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *