Petre Daea: "În materie de irigaţii am înviat morţii"

Petre Daea: "În materie de irigaţii am înviat morţii"

„În materie de irigaţii am înviat morţii”, a declarat Petre Daea, astăzi, la conferinţa de presă în care şi-a prezentat bilanţul la doi ani şi jumătate de când se află la şefia MADR.

Extinderea sistemului de irigaţii, cu 14 amenajări repuse în funcţie şi 1,4 milioane de hectare de teren agricol pregătite pentru a fi udate, se numără printre realizările evidenţiate de Petre Daea.

Anul viitor, alte 350.000 de hectare vor fi irigate din Canalul Siret – Bărăgan, promite ministrul agriculturii.

În perioada 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2019, MADR a atras 8,55 miliarde de euro.

În prima jumătate a acestui an, banii europeni încasaţi însumează 2,3 miliarde de euro dintr-un plan de trei miliarde de euro, potrivit acestuia.

Suprafeţele protejate de sistemele antigrindină au crescut de la 500.000 de hectare în 2017 la 1,8 milioane de hectare în 2019.

Investiţiile în acest an s-au ridicat la 7,3 milioane de euro, a precizat ministrul, care spune că fără respectivele sisteme „ar fi fost prăpăd” în condiţiile meteo din acest an.

Fermierii au primit prin programul de sprijin al culturii tomatelor 82,77 milioane de euro între 2017 şi primul ciclu din 2019.

Alte măsuri amintite de ministrul Petre Daea sunt programele de sprijin pentru tinerii fermieri şi cel de revitalizare a liceelor agricole.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *