Petre Daea a anunţat când va începe campania de plăţi în avans pentru subvenţiile din agricultură

Petre Daea a anunţat când va începe campania de plăţi în avans pentru subvenţiile din agricultură

Petre Daea a declarat că în 16 octombrie va fi declanşată campania de plăţi în avans a subvenţiilor din agricultură, în condiţiile în care funcţionarii APIA au încheiat controalele pe teren.

Am primit informarea de la directorul general al APIA că s-au încheiat controalele pe teren şi s-a încheiat ultima etapă pregătitoare în vederea realizării plăţilor în agricultură. Pentru a şti toţi fermierii din România, ziua de 16 octombrie se declanşează campania de plăţi a subvenţiilor în avans în agricultură. Acest avans este consistent, urmare a diligenţelor pe care le-am făcut la Uniunea Europeană. Este vorba despre 70% din suma cuvenită.

Petre Daea

Şeful de la MADR îşi doreşte ca aceşti bani din subvenţii să fie plătiţi până pe 1 noiembrie la 80% dintre fermieri, iar la 1 decembrie este preconizat să înceapă şi plăţile regulate pentru restul de subvenţie.

Până la data de 1 noiembrie, noi dorim ca în toată ţara să plătim acest avans la peste 80% din fermierii din România, în aşa fel încât de la 1 decembrie să pornim plata regulată, practic lichidarea pentru a le asigura sumele necesare de care au nevoie în vederea executării lucrărilor în câmp. Acum este o perioadă secetoasă, solul nu le permite fermierilor să execute lucrări minime. Se stăruie asupra solului, executând treceri suplimentare, cu costuri suplimentare, motiv pentru care ei trebuie susţinuţi. De aceea a fost această măsură, pe care noi am solicitat-o la Comisia Europeană, iar bugetul de stat suportă această importantă plată pe care o facem începând de la 16 octombrie. Banii aceştia vin de la bugetul statului, pentru aceasta Guvernul României face eforturi extraordinare. Banii aceştia se iau din bugetul statului, se dau la fermieri, se întocmesc documentele necesare pentru plată şi apoi se iau după 45 de zile de la Uniunea Europeană.

Petre Daea


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *