"Oile moarte plutesc pe apă"

"Oile moarte plutesc pe apă"

O organizație internațională de salvare a animalelor susține, după ce nava cu 14.000 de oi s-a răsturnat în portul Midia, că animalele moarte plutesc pe apă, iar astăzi a avut loc nicio operație de salvare.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

„Suspectăm o supraîncărcare a navei”, precizează cei de la organizaţia „Animal International”.

Directorul Gabriel Păun menţionează, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că o astfel de situație nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, nu animale vii.

Această tragedie putea fi evitată dacă existau proceduri pentru astfel de situații de urgență și, mai ales, dacă România ar exporta carne în loc de animale vii.

Gabriel Păun

Gabriel Păun a descris scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă.

Imaginile pe care le-am obținut includ mii de animale prăbușite în pereții laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă și animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineață cu oile moarte plutind pe apă. Nava a fost abandonată pe timpul nopții, iar dimineață nu s-a efectuat nicio operațiune de salvare pentru bietele animale.

Gabriel Păun

Reprezentanții organizației cer o anchetă comună a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și a Ministerului Transporturilor, pentru a se afla cine a greșit în acest caz.

Cerem o anchetă încrucișată a ministerului agriculturii și a celui al transporturilor pentru a se verifica cauzele tragediei, precum și în ce fel legislația pentru bunăstarea animalelor și pentru transportul maritim au fost respectate și unde acestea necesită îmbunătățire urgentă. Suspectăm o supraîncărcare a navei și o proastă distribuție a greutății care au dus la înclinarea decisivă a navei și răsturnarea pe o parte.

Gabriel Păun

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, ieri, în portul Midia.

La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de sirieni.

Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal.

Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

Potrivit ISU Constanța, acțiunea de evacuare a celor aproximativ 14.000 de oi de pe vas este în „stand-by”.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *