Oficial ucrainean din agricultură: "Recolta de anul viitor ar putea fi mai mică cu 40 la sută"

Oficial ucrainean din agricultură: "Recolta de anul viitor ar putea fi mai mică cu 40 la sută"

Recolta de anul viitor din Ucraina ar putea fi redusă cu până la 40 la sută din cauza invaziei rusești în curs de desfășurare, a declarat ministrul adjunct al Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina, Taras Vysotskyi, pentru CNN.

Am pierdut 25 la sută din suprafața arabilă. În ceea ce privește volumele, bineînțeles, este mai mult. Anticipăm că recolta va fi cu aproximativ 35 la sută mai mică decât în anii precedenți, ceea ce înseamnă cu aproximativ 30 de milioane de tone mai puțin, cu 35-40 la sută mai puțin, aproape jumătate din recolta de anul trecut.

Taras Vysotskyi

Ministrul adjunct a mai spus că aproximativ 500.000 de tone de cereale au fost furate de Rusia din teritoriile controlate de forțele rusești.

Miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că problemele legate de exporturile de cereale din Ucraina pot fi rezolvate, dar Ucraina trebuie să demineze Marea Neagră pentru a asigura trecerea în siguranță a navelor.

Vysotskyi a declarat că remarcile lui Lavrov nu sunt adevărate.

Nu este adevărat. Problema este reprezentată de navele militare rusești, nu este cazul Ucrainei. Până în prezent, nu permit navelor civile să intre și să iasă din porturile ucrainene”, a spus el, menționând că până când Ucraina nu primește garanții de siguranță din partea partenerilor internaționali, „nu putem vorbi despre a lăsa aceste nave să iasă.

Taras Vysotskyi

Minele ar putea fi îndepărtate rapid, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, războiul trebuie să se încheie sau trebuie să existe o formă de încetare a focului, a adăugat el.

Dacă învingem și războiul se încheie, bineînțeles că putem să le îndepărtăm destul de repede. Ucraina este pregătită să își îndeplinească toate obligațiile pentru a furniza alimentele necesare pentru securitatea alimentară internațională. Așadar, ideea este foarte clară, Rusia ar trebui să oprească războiul.

Taras Vysotskyi

De asemenea, Ucraina i-a acuzat pe ruși că au plasat mine în Marea Neagră.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *