Misiune agricolă în SUA

Misiune agricolă în SUA

Oficiali din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu reprezentanţi ai sectorului agricol din Republica Moldova şi 17 oameni de afaceri participă în SUA la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experienţă în agricultură.

Din delegaţie fac parte George Sava, în dubla sa calitate de secretar general adjunct şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”, şi Amelia Rus, director general al direcţiei generale de politici în industria alimentară şi comerţ.

Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România şi SUA în sectorul agricol şi consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state. Obiectivele specifice ale acestei acţiuni sunt: modernizarea fermelor româneşti prin transferul strategic de tehnologii agricole de vârf din SUA în România, schimb de informaţii şi know-how pentru creşterea recoltelor şi procesarea locală a produselor finite agro-alimentare bio, organice şi ecologice cu o mai mare valoare adăugată şi de calitate sporită, astfel încât acestea să poată fi furnizate către piaţa din SUA, unde cererea de astfel de produse este în creştere.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

În perioada 9-11 septembrie, delegaţia menţionată a participat la „Big Iron Farm Show”, cel mai mare târg agricol din regiunea de centru vest, organizat în oraşul Fargo din Dakota de Nord la una din cele mai mari ferme din zonă, Casey & Ivan Miller Farm.

De asemenea, de astăzi până sâmbătă, membrii delegaţiei participă în Baltimore Maryland la expoziţia BIOFACH AMERICA, târg internaţional dedicat exclusiv produselor ecologice, iar în perioada următoare reprezentanţii MADR vor avea întâlniri cu oficiali din cadrul agenţiilor guvernamentale ale SUA specializate în comerţ, agricultură şi îmbunătăţiri funciare, în capitala americană, Washington D.C.

Grupul este însoţit de un reprezentant al serviciului comercial din cadrul ambasadei SUA la Bucureşti.

Misiunea a fost organizată cu sprijinul serviciului comercial din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, al biroului de comerţ al statului Dakota de Nord din Fargo, precum şi al departamentul de comerţ al guvernului SUA din Fargo, Dakota de Nord şi Baltimore, Maryland.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *