Mesaj de la Comisia Europeană: "Opriţi exportul de oi!"

Mesaj de la Comisia Europeană: "Opriţi exportul de oi!"

Vytenis Andriukaitis (foto), comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, i-a cerut ministrului Petre Daea să oprească exportul a 70.000 de ovine către o serie de state arabe, invocând bunăstrarea animalelor.

Oile urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deținută de compania Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT), cunoscută și sub numele de Al Mawashi, pentru a fi transportate către Kuwait, Qatar și Emiratele Arabe Unite, unde va avea loc, în luna august, „Festivalul sacrificiului”.

Solicitatea comisarului european, care a postat scrisoarea către Petre Daea pe Twitter, survine unei sesizări din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul spune în scrisoare că animalele vor fi expuse unor temperaturi extreme, iar prevederile legale din domeniu interzic transportul acestora în astfel de condiții.

Acesta precizează că a mai atras atenția autorităților române asupra unor astfel de situații și că a primit asigurări că legislația română va fi modificată pentru a preveni astfel de situații.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a comentat informaţia, precizând că nu cunoaşte subiectul.

KLTT este un mare exportator de ovine din Australia, iar anul trecut a fost subiectul unui scandal major adus în atenția mass-media de către Animals Australia.

Această companie are un istoric plin de încălcări ale drepturilor animalelor și este responsabilă pentru decesele în timpul transportului naval a peste un milion de animale, arată un raport al https://www.eurogroupforanimals.org.

MEDIAFAX

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *