Macron: "Politica Agricolă Comună nu poate plăti preţul pentru Brexit"

Macron: "Politica Agricolă Comună nu poate plăti preţul pentru Brexit"

Politica Agricolă Comună nu trebuie să plătească preţul pentru Brexit şi consecinţele sale asupra bugetului UE, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la finalul summitului extraordinar de două zile încheiat cu un eşec, relatează Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

„Nu am sacrificat Politica Agricolă Comună şi am spus-o foarte clar: PAC nu poate plăti preţul pentru Brexit”, a declarat Emmanuel Macron la plecarea de la summit, în contextul în care astăzi participă la salonul de agricultură de la Paris.

Înainte de începerea summitului, preşedintele francez a spus că este gata să se „bată” pentru PAC, care în propunerea iniţială a lui Charles Michel ar fi fost afectată de tăieri de 14%.

Preşedintele francez a mai spus după summit că a lucrat strâns cu Angela Merkel pentru a încerca să aducă la un numitor comun statele cu agende divergente. Macron a spus însă că ţările au dejucat această tentativă formând blocuri.

„Cred că nu este o metodă bună să formezi grupuri şi să blochezi lucrurile făcând front comun, formând un soi de coaliţii de blocaj”, a spus el după summit.

Potrivit Reuters, propunerea revizuită cu care Charles Michel a venit vineri seară înainte de reluarea oficială a summitului în formatul de masă rotundă prevedea ceva mai multe fonduri pentru PAC, dar menţinea rabaturile pentru statele net contributoare.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *