Incendiu provocat de igienizarea miriştilor

Incendiu provocat de igienizarea miriştilor

Un incendiu a cuprins, astăzi, circa 12 hectare de pădure din Sălaj, fiind provocat de o igienizare prin ardere a unor terenuri agricole.

Acesta a fost localizat de pompierii, voluntarii şi silvicultorii ce acţionează în prezent pentru lichidarea lui.

Un incendiu de amploare extins şi la fondul forestier, a avut loc chiar în această dimineaţă, la Cerişa. Flăcările scăpate de sub control au cuprins o porţiune de fond forestier formată din pini. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil în zonă şi de condiţiile meteorologice nefavorabile – vânt puternic. În aceste momente incendiul este localizat prevenindu-se extinderea sa, forţele implicate sunt la faţa locului pentru lichidarea completă a focarelor.

Informare de presă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj

Pentru stingerea focului au fost deplasate forţe din cadrul Gărzii Nuşfalău, Secţiei Şimleu Silvaniei şi Detaşamentului Zalău, serviciile voluntare de pompieri ale localităţilor Halmaşd, Nuşfalău, Boghiş, Sărmăşag şi personal al Ocolului Silvic Măgura Şimleu Silvaniei.

Potrivit sursei citate, doar în intervalul 3-5 aprilie dispeceratul ISU Sălaj a fost anunţat despre producerea a douăsprezece incendii de vegetaţie uscată la nivel judeţean.

Sursa foto: sportulsalajean.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *