Festivalul Alimentului vine cu multe preparate neobişnuite

Festivalul Alimentului vine cu multe preparate neobişnuite

Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate mâine la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca de către studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a opta ediţie a Festivalului Alimentului.

Între produsele pregătite de aceştia se regăsesc cele cu care au câştigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar şi preparate noi, cum ar fi iaurtul congelat cu flori comestibile, pâinea aglutenică cu adaos de şrot de in, brioşele cu pastă de fistic şi apă de trandafiri, specialităţile de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, pralinele imprimate 3D cu cremă îmbunătăţită cu pudră de ceai verde şi ceai negru, cârnaţii semiafumaţi cu carne de prepeliţă, crenvurştii din carne de peşte şi cipsurile din sfeclă de zahăr.

Cele 72 de produse sunt împărţite în şapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanţi ai nouă firme interesate de inventivitatea studenţilor la ediţia din acest an.

La ediţia din acest an a Festivalului Alimentului vor participa 71 de studenţi.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public şi mass-media (între orele 11 şi 12) şi de ceremonia de premiere (între orele 12 şi 13).

Vizitatorii sunt invitaţi să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca prin Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *