Directorul Direcţiei Agricole Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în declaraţii

Directorul Direcţiei Agricole Gorj, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în declaraţii

Procurorii DNA de la serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a lui Dan Tănăsescu, director executiv al Direcției pentru Agricultură Gorj, sub acuzația de luare de mită și fals în declarații.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA, în perioada octombrie – decembrie 2018, Dan Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 de lei.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul . La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Direcţia Naţională Anticorupţie

De asemenea, procurorii susțin că, din analiza declarațiilor de avere din perioada 2014-2016, a rezultat faptul că Dan Tănăsescu nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și nici achiziționarea de unități la un fond de investiții.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător pentru sumele de 120.762 lei și 30.130 euro.

Dan Tănesescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, și fals în declarații, în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *