Directorii agenţiilor de plăţi din Uniunea Europeană se întâlnesc la Bucureşti

Directorii agenţiilor de plăţi din Uniunea Europeană se întâlnesc la Bucureşti

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale organizează la Bucureşti cea de-a 45-a conferinţă a directorilor agenţiilor de plăţi din Uniunea Europeană, în contextul exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Citeşte şi articolul: Fermierii, invitaţi la „Ziua Antti”

Evenimentul va avea loc de mâine până vineri sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conferinţa este un eveniment informal bianual, organizat în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, destinat în primul rând directorilor agenţiilor de plăţi din toate statele membre ale UE şi din statele candidate, dar care se bucură totodată de participarea reprezentanţilor unor instituţii europene de marcă, precum Comisia Europeană şi Curtea de Conturi Europeană.

Evenimentul reprezintă o platformă pentru întărirea dialogului şi a cooperării între agenţiile de plăţi ale UE în vederea îmbunătăţirii proceselor şi a rezultatelor punerii în aplicare a Politicii Agricole Comune (PAC).

Conferinţa de la Bucureşti îşi propune să faciliteze schimbul de experienţă, bune practici şi lecţii învăţate în rândul agenţiilor de plăţi, pentru identificarea provocărilor comune cu care acestea se confruntă în actuala perioadă de programare, dar şi a unor posibile soluţii comune. Totodată, conferinţa urmăreşte să abordeze perspectivele şi provocările subsumate procesului de tranziţie de la actuala la viitoarea PAC după 2020 şi va beneficia de prezentări, ateliere de lucru, dezbateri şi contribuţii din partea tuturor actorilor implicaţi în proiectarea şi implementarea PAC (agenţiile de plăţi, Comisia Europeană, Curtea de Conturi Europeană).

APIA – comunicat de presă


Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *