Direcţiile agricole judeţene, în pericol!

Direcţiile agricole judeţene, în pericol!

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la Bistriţa, că a solicitat tuturor instituţiilor publice din zona centrală să transmită o situaţie privind cheltuielile, pentru ca la următoarea rectificare bugetară să se ţină cont de aceasta.

În următoarele 45 de zile vor fi făcute restructurări, anunţă Eugen Teodorovici.

Am trimis deja către toate ministerele, toate agenţiile, colegii mei au primit şi au răspuns la solicitarea Ministerului de Finanţe vizavi de o situaţie clară pe tot ce înseamnă cheltuieli în zona respectivă. Absolut tot, inclusiv ce au dânşii în subordonare, coordonare sau sub autoritate, pentru a face o analiză la Finanţe.

Eugen Teodorovici


Ministrul Finanţelor Publice spune că instituţiile trebuie să predea o astfel de situaţie până la finalul lunii iunie, iar la prima rectificare bugetară din acest an se va ţine cont de ea.

Ministrul de Finanţe va impune lunar limite de cheltuieli în toată zona centrală, fie că sunt ministere sau agenţii. Se vor putea aplica amenzi de 100.000 de lei acelor colegi, chiar şi miniştri, care nu respectă ce spunem noi în ceea ce priveşte încadrarea în plafonul de cheltuieli alocat. Ministrul plăteşte! Este foarte important ca partea aceasta de cheltuieli să meargă spre zona de investiţii.

Eugen Teodorovici


Preşedintele Partidului Social Democrat Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că există instituţii şi agenţii care nu-şi mai au rostul şi că sunt o cheltuială publică fără folos, motiv pentru care acestea trebuie restructurate sau chiar desfiinţate.

Eu sper şi sunt convins că după cel puţin şapte ani de discuţii, instituţii şi agenţii care nu-şi mai au rostul şi care sunt o cheltuială publică fără folos se vor restructura sau unele dintre ele chiar se vor desfiinţa, pentru că în momentul de faţă avem anumite agenţii guvernamentale care ne spun: <<Eu nu iau bani de la buget, eu mă autofinanţez. Da, serios, dar de unde te autofinanţezi? Din buzunarul românilor sau al autorităţilor locale, care trebuie să meargă cu un proiect să îl avizeze o sută de agenţii>>.

Emil Radu Moldovan


Printre instituţiile vizate pentru restructurare se află şi direcţiile agricole judeţene!

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are, la noi în judeţ, vreo cinci direcţii, iar în judeţele mai mari are nouă direcţii. De asemenea, de ce, de exemplu, la MAI nu am putea avea un singur serviciu de resurse umane – nu câte unul şi la Jandarmi, şi la Poliţie, şi la ISU? De ce nu am putea avea un singur serviciu administrativ?


Emil Radu Moldovan
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *