Bani europeni pentru fermieri

Bani europeni pentru fermieri

La începutul acestei luni, României i-au fost virate de la Uniunea Europeană 88 de milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), ajungându-se astfel la suma de 1,7 miliarde de euro intrată de la începutul acestui an în contul plăţilor directe efectuate de APIA.

Aceste fonduri au ajutat fermierii să îşi execute la timp lucrările agricole, să se doteze corespunzător, astfel încât să poată realiza investiţii viabile, moderne, la standarde europene.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Citeşte şi articolul: „Un pas înainte pentru unitatea noastră!” | Utilitatea echipamentelor produse de compania finlandeză Antti Teollisuus

Valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a primit în 2019 pentru agricultură şi dezvoltare rurală se ridică la suma de peste 2,2 miliarde de euro (plăţi directe şi investiţii).

Preocuparea constantă a Ministerului Agriculturii pentru accesarea banilor europeni dedicaţi domeniului agricol a determinat o absorbţie de peste 8,4 miliarde de euro, reprezentând totalul fondurilor intrate în conturile fermierilor români în perioada 2017-2019, prin eforturile susţinute ale funcţionarilor din cadrul celor două agenţii de plăţi, APIA şi AFIR.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Citeşte şi articolul: Importanţa uscării şi stocării cerealelor

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *