Azomureş îşi încetează activitatea timp de o lună

Azomureş îşi încetează activitatea timp de o lună

Cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România, Azomureş, a anunţat că îşi va închide porţile timp de o lună pentru revizia generală a echipamentelor, incluzând inspecţia internă a depozitului de amoniac şi înlocuirea unor echipamente, în cadrul unui proiect amplu de investiţii, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro.

Inspecţia internă a depozitului de amoniac, cu o capacitate de peste 10.000 de tone, este una dintre provocările reviziei generale. În lunile premergătoare reviziei s-a realizat o inspecţie exterioară folosind aparatură de ultima generaţie. Un raport final va fi livrat după realizarea tuturor operaţiunilor şi, în funcţie de rezultate, se vor lua măsuri în consecinţă. Siguranţa echipamentelor de pe platforma de producţie reprezintă o prioritate a departamentului tehnic, în primul rând pentru angajaţii care lucrează zilnic pe platformă, dar şi din punct de vedere al comunităţii locale. Bugetul alocat reviziei din acest an este de aproximativ 19 milioane de euro.

Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Azomureş, pentru AGERPRES

Potrivit lui Ovidiu Maior, revizia generală a instalaţiilor de pe platforma industrială este unul dintre cele mai ample proiecte din ultimii ani şi urmăreşte implementarea unor proiecte care urmăresc îmbunătăţirea productivităţii, eficienţa energetică, reducerea poluării mediului ambiant şi înlocuirea unor echipamente tehnice uzate fizic şi moral.

Programele de modernizare a instalaţiilor şi echipamentelor de pe platforma de producţie a îngrăşămintelor pentru agricultură de la Târgu Mureş reprezintă un proces continuu, ce se derulează pe parcursul mai multor ani. Unul dintre aceste programe este reprezentat de revizia generală de tip RK (reparaţie capitală), specifică unor platforme industriale de anvergură, aşa cum este şi Azomureş. În 2019, revizia generală este programată să se desfăşoare în luna iunie, cea anterioară realizându-se în vara anului 2017. Pe perioada reviziei, toate echipamentele de producţie vor fi oprite şi vor trece printr-un proces de inspecţie şi de reparaţie, acolo unde este cazul. Unul dintre obiectivele importante este inspecţia internă a depozitului de amoniac, dar şi inspectarea şi testarea echipamentelor tehnice şi determinarea duratei de viaţă remanente a echipamentelor statice, revizia capitală şi repararea echipamentelor mecanice, electrice, instrumentaţii şi construcţiilor civile condiţionate de oprirea producţiei, testarea echipamentelor de siguranţă şi activarea tuturor interblocajelor, curăţarea internă a echipamentelor critice reprezintă alte proiecte importante în cadrul reviziei.

Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Azomureş, pentru AGERPRES

Reprezentantul Azomureş a adăugat că în proiectul reviziei generale 2019 sunt implicaţi aproximativ 1.000 de angajaţi ai combinatului, 1.400 de angajaţi ai firmelor de mentenanţă şi 400 de angajaţi de la diverse alte companii.

În perioada de oprire a producţiei, îngrăşămintele sunt disponibile la distribuitori, existând stocuri specifice perioadei calendaristice în care se efectuează revizia generală.

AGERPRES

Foto: green-report.ro

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *