APIA continuă campania de informare a fermierilor

APIA continuă campania de informare a fermierilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a continuat seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 cu o nouă conferinţă organizată în regiunea de sud a ţării, mai exact la Ploieşti.

CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români

Scopul campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA şi de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite şi Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Ne apropiem încet, încet de finalul acestei campanii de informare pe care am derulat-o timp de aproape două luni, în toate regiunile ţării, exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. Şi la Ploieşti prezenţa fermierilor a fost mare, ca peste tot în ţară, şi interesul manifestat pentru aceste forme de sprijin a fost crescut; au venit cu multe întrebări, au solicitat clarificări pe diverse speţe, deci sesiunea a fost mai mult decât binevenită şi productivă.

Adrian Pintea, directorul general APIA

La conferinţa de la Ploieşti au participat fermieri din Bucureşti, precum şi din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov.

Ultima sesiune de informare va avea loc în data de 26 februarie la Râmnicu Vâlcea.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *