Anunţ important de la APIA

Anunţ important de la APIA

APIA informează că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a planificat desfășurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat – sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite și schemei de ajutor de stat – servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, având în vedere că Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se află în etapa finală de implementare.

Sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, MĂSURA 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie, alocarea financiară fiind de 15.000.000 de euro.

Sesiunea 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, aferentă Submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, MĂSURA 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor se va desfășura în perioada 2 martie – 15 mai 2020, alocarea financiară fiind de circa 29.000.000 de euro. Pentru această sesiune, cererea de sprijin reprezintă și cerere de plată pentru anul 1 (1 ianuarie – 31 decembrie 2020).

Pentru mai multe detalii cu privire la condițiile de accesare ale acestor măsuri și la condițiile de eligibilitate, cei interesaţi pot să consulte pliantele de prezentare ale acestora, disponibile aici.

De asemenea, în curând vor fi disponibile şi ghidurile solicitantului aferente celor două sesiuni ale schemelor de ajutor de stat.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *