Anunţ făcut la Tulcea: Un nou program pentru revitalizarea sectorului piscicol

Anunţ făcut la Tulcea: Un nou program pentru revitalizarea sectorului piscicol

Viorica Dăncilă a anunţat, la Tulcea, demararea unui nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor.

Prim-ministrul a participat la Tulcea la inaugurarea oficială a Bursei de peşte.

Mă bucur să anunţ la Tulcea un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor. Programul guvernamental va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susţinerea industriei alimentare de profil.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Premierul a adăugat că resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piaţă concurenţială cu adevărat funcţională, având în vedere că agricultura, ca şi pescuitul, contribuie semnificativ la economia judeţului Tulcea şi asigură locuri de muncă pentru aproximativ 30% din populaţie.

Noua bursă de peşte din Tulcea este un proiect de aproape şase milioane de euro, finanţat din fonduri naţionale şi europene. Funcţionarea bursei înseamnă comercializarea peştelui şi a produselor din peşte la un preţ corect, calitatea confirmată a mărfii şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră. Ajutăm astfel pescarii şi fermele piscicole să îşi dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă le vor putea oferi turiştilor produse pescăreşti cu adevărat tradiţionale, pregătite din peşte de provenienţă locală.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Ea a anunţat, totodată, introducerea unor „mecanisme noi, simple şi eficiente pentru finanţarea investiţiilor comunităţilor locale”.

Pentru locuitorii Deltei, ca de altfel pentru toţi românii, ne dorim servicii de sănătate şi de educaţie mai bune, drumuri moderne şi transport în condiţii de siguranţă. În acest sens, introducem mecanisme noi, simple şi eficiente pentru finanţarea investiţiilor comunităţilor locale, ale locuitorilor din mediul rural şi ale oamenilor de afaceri care doresc să facă investiţii în localităţile rurale. Un astfel de program de investiţii este Fondul de Dezvoltare şi Investiţii care asigură finanţare unităţilor administrativ-teritoriale pentru dispensare medicale din zonele rurale, centre medicale de permanenţă, şcoli, grădiniţe, creşe, proiecte de alimentare cu apă şi canalizare, modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Dăncilă a menţionat că o altă categorie de programe guvernamentale pentru care au fost deja prevăzute în buget credite de angajament vor demara luna viitoare, mai exact programele destinate special comunităţilor locale.

Primul program se referă la dezvoltarea afacerilor mici şi va consta în acordarea unui ajutor de minimis de până la 200.000 de euro şi credit garantat pentru construcţii şi achiziţia de echipamente pentru ferme, cabinete medicale şi pensiuni turistice. Un alt program va fi dedicat centrelor multifuncţionale rurale, astfel încât fiecare locuitor dintr-o comună să aibă toate serviciile necesare: poştă, bănci, direcţii agricole, reprezentanţi APIA sau ANAF.


Viorica Dăncilă, prim-ministrul României
Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *