Amenzi aplicate unităţilor alimentare de pe litoral

Amenzi aplicate unităţilor alimentare de pe litoral

Douăzeci şi şase de unităţi alimentare de pe litoral au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 260.000 de lei, pe parcursul săptămâni trecute, de către medicii veterinari ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 organizat de ANSVSA au verificat, în perioada 15 iulie – 21 iulie, 269 de unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 104 restaurante, şase pizzerii, trei cantine, 30 de unităţi tip fast – food, cinci braserii, 16 unităţi de tip bufet, două unităţi tip bistro, un catering, 26 de baruri, două cafe baruri, trei snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, patru cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar şi o carmangerie, menţionează reprezentanţii ANSVSA.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi referitoare la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 26 de unităţi, respectiv, nouă restaurante, o unitate tip fast – food, două unităţi tip bufet, şase magazine alimentare, patru baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie şi un snack bar au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

În această serie de controale au fost confiscate şi retrase de la vânzare cinci kilograme de carne de porc şi zece kilograme de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul call-center-ului ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *